Zeilcursus Sneek

Zeilschool in Friesland.

Rondjes varen op een meertje?
Na een week een diploma?
Dat kan op elke zeilschool.

Wij willen je leren zeilen in Friesland. Op de Friese Meren! Zodat je later zelf een Polyvalk, Fox 22 of andere boot kunt huren. Mooie zeiltochten maken, van het ene naar het andere dorp. Bij ons krijg je het ene moment les op een groot meer met stevige golfslag. Een uurtje later vaar je in een smal vaartje, en even later in een druk kanaal. Dat is leuk en afwisselend. En je leert er veel beter door zeilen.

We leren je de mast te strijken,
door bruggen te varen,
aan te leggen in vreemde havens.

Op sommige populaire plaatsen is het verplicht een motor te hebben. Al onze lesvalken hebben een motor. Die leer je meteen goed te bedienen.

Zeilschool voor volwassenen.

De weekendcursus begint zaterdagmorgen om circa negen uur. Na de koffie gaan we om half tien het water op. We zeilen tot half zes.'s Middags pauzeren we op een terrasje, vaak aan het Sneekermeer. Om zeven uur staat een warme maaltijd klaar. Als je wilt, geven we 's avonds een uurtje theorieles.

Zondag ga je om negen uur het water en zeilen we tot half vier. Nadat je zaterdag de basismanoeuvres hebt geleerd, gaan we op zondag een tochtje maken, en zeilen we bijvoorbeeld naar Langweer of Terherne zodat je ook wat van het mooie Friesland ziet.

We geven les in de Polyvalk. Een zeilweekend in een Fox 22 is ook mogelijk, maar dan als privéles. Wij adviseren een zeilcursus in de Polyvalk; als je daar goed in kunt zeilen, is het zeilen in een Fox 22 vrij gemakkelijk en kun je je eigen zeilweekendjes organiseren. Je kunt alleen of met meerdere personen komen.

Het zeilweekend is bedoeld voor volwassenen. Volwassenen met kinderen zijn ook welkom als je met elkaar in de boot kunt.

Zeilcursus Hemelvaart en Pinksteren

Met Hemelvaart en Pinksteren geven we 4- respectievelijk 3-daagse cursussen. De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Volwassenen met kinderen zijn ook welkom als ze met elkaar in een boot kunnen. Volwassenen die zonder kinderen komen, zeilen in de regel met andere volwassenen.

Je krijgt les in een Polyvalk. De opzet is in grote lijnen gelijk aan het weekendprogramma.De aankomst voor de Hemelvaartcursus is woensdagavond; de lessen beginnen donderdag om 9.00 uur. Het vertrek is zondag 16.30 uur. De aankomst voor de Pinkstercursus is vrijdagavond; de lessen beginnen zaterdag om 9.00 uur. Het vertrek is maandag 16.30 uur.

Weekcursus.

Een cursus van een week of enkele dagen kunnen wij vaak aanbieden op basis van privéles. Als je met minimaal 2 personen komt, kunnen we de privécursus verzorgen in een Polyvalk of in een Fox 22.  De cursus is dan op interne basis, met verblijf in ons gebouw. Wij organiseren vanaf 2016 (na 28 jaar) geen weekcursus meer op basis van individuele inschrijving. Daarom hebben wij onze naam Zeilschool de Friese Meren veranderd in Zeilcentrum de Friese Meren.

Zeilcursus volwassenen

z-zeilweekend-volwassenen-Sneek

Zeilweekend volwassenen, uit in Sneek.

z-zelweekend-volwassenen

Zeilweekend-volwassenen

Zeilschool de Friese Meren - zeilschool volwassenen.

Zeilschool voor volwassenen

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeilschool volwassenen 2

Zeilles op het Sneekermeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanbieding: bij gelijktijdige boeking van 4 personen, de 4e persoon gratis.

 Prijs p.p. ZeilpakZeillaarzenDekbedset  
Weekendcursus€ 225,-€ 18,-€ 7,-€ 8,-za. 9.30 uur - zo. 15.30 uur
Hemelvaart 4 dagen€ 395,- (vol in 2020)€ 21,-€ 7,-€ 8,-wo 21.00 uur - zo 16.30 uur
Pinksteren 3 dagen€ 325,- (vol in 2020€ 23,-€ 7,-€ 8,-vr 21.00 uur - ma 16.30 uur
Toeslag tweepersoonskamer€ 15,-p.p.p.n.

Prijs inclusief:

Weekend: 1 x warme maaltijd, 1 x overnachting met ontbijt en lunchpakket.
Hemelvaart: 3 x warme maaltijd, 4 x overnachting met ontbijt en lunchpakket
Pinksteren: 2 x warme maaltijd, 3 x overnachting met ontbijt en lunchpakket

2,4 resp. 3 dagen zeilles volgens programma.
gebruik boten, zwemvest, toeristenbelasting etc.